11111111111111

Претражи овај блог

петак, 29. април 2016.

У Дњетропетровску у Украјини претукли протојереја Анатолија Лисенка и његову супругу Ирину, која је преминула

У ноћи 26. априла непозната лица упала су у дом протојереја Анатолија Лисенка, настојатеља цркве Светог апостола Андреја Првозваног у Дњетропетровску у Украјини, и брутално претукли њега и његову супругу Ирину. Од последица пребијања свештеникова супруга је преминула, а сам о. Анатолије се налази на интензивној њези у тешком стању.

Нападачи су везали свештеника и његову супругу и почели да их туку тражећи новац. Матушку Ирину су положили лицем ка поду и мучили је, преноси сајт Украјинске православне цркве Московске патријаршије, као и веб-портал Интерфакс.

Не добивши никакве информације, један број злочинаца је остао у кући гдје су претукли г-ђу Лисенко на смрт, а други дио је везаног свештеника, у пртљагу аутомобила, одвео на гробље, гдје су наставили да га туку, да би га на крају, вјероватно мислећи да је мртав, оставили у шуми.

Повративши свијест, свештеник је ујутро успио да дође до оближњег села гдје је затражио помоћ. Дошавши у свој дом, нашао је своју супругу мртву.

Попадија Ирина сахрањена је на Велики четвртак, 28. априла, након Литургије у цркви Светог Андреја Првозваног.

Полиција је покренула истрагу, а кривични поступак је отворен по неколико оптужби: за убиство, отмицу, пљачку и незаконито отуђење возила.

Протојереј Анатолије је недавно успио да судским путем поврати један храм из руку расколничке тзв. „Кијевске патријаршије“ под окриље Украјинске православне цркве Московске патријаршије.

Са енглеског: Свештеник Александар Орландић
Извор: interfax-religion.com / Митрополија црногорско-приморска
Фото: orthodoxy.org.ua

Нема коментара:

Постави коментар