11111111111111

Претражи овај блог

петак, 13. март 2020.

Патријарх Данило саставио молитву за избављење од вируса короне


У среду, 11. марта 2020, Његово Блаженство румунски патријарх Данило упутио је следећу молитву свима епархијама  Румунске патријаршије за избављење од епидемије вируса корона.

Посебна молитва за избављење од нове епидемије:

Пре отпуста (Божанска литургија, вечерња, јутрења) свештеник каже: Господу се помолимо!

Верници: Господе, смилуј се!

Свештеник чита ову молитву окренут према истоку:

Господе, Боже наш, који си богат милосрђем и мудрим промислом управљаш нашим животом, услиши нашу молитву, прими наше покајање за наше грехе, заустави нову заразну болест (нову епидемију), као што си једном престао да кажњаваш народ у време цара Давида.

Ти који си Лекар душа и тела наших, подари опоравак болеснима, подижући их хитро са одра патње како би могли да прослављају Тебе, нашег Милостивог Спаситеља, а заштити здраве од било које болести.

Благослови, Господе, ојачај и заштити својом благодаћу све оне који се човекољубљем и жртвовањем старају о болеснима у њиховим домовима или у болницама.

Уклони све болести и патње међу људима и научи нас да ценимо живот и здравље као Твоје дарове.

Дај нам, Боже, свој мир и испуни наша срца чврстом вером у Твоју заштиту, надом у Твоју подршку и љубављу према Теби и према ближњему.

Јер си Ти Бог који милује и спасава нас,  и Теби славу узноаимо: Оцу и Сину и Духу Светому, сада и увек и у векове векова.

Верници: Амин.

Извор: Basilica.ro (с енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)
#коронавирус, #koronavirus, #virus, #вирус,  #molitva, #молитва,

Нема коментара:

Постави коментар