11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 11. мај 2015.

Молитва Пресетој Богородици Пред Њеном иконом Неиспијна часа за исцељење од болести пијанства

Тропар, глас 4: Притекнимо данас, верни, Бжанаској и чудотворној икони Пресвете Богомајке која сва срца верних небесном Неиспијном чашом свога милосрђа напаја и чудеса објављује. Видећи их и слушајући о њима, духовно празнујемо и топло Јој вапијемо: Владичице прмилостива, исцели наше болести и страсти молећи Сина Твога, Христа Бога нашег да спасе душе наше...
 
Кондак: Изабрано и дивно избављење дарова нам Господ – Твоју икону часну, Владичице Богородице, да избавивши се јављење њеним од болести душевних и телесних недаћа свих, похване песмопоје узносимо теби, Премилостивој Заступници. Ти се пак Владичице, коју Неиспијеном часшом назвасмо, приклони благоутробно уздасима нашим а вапијима срца, и подај избављење онима који пате одблести пијанства, д Ти с вером кличемо: Радуј се, Владичице, Чашо неиспијнакоја нашу духовну жеђ утољујеш.

Молитва: 

О, премислосрдна Владичице! Твоме заступништвусада прибегавамо, не презримољења наша, него милостиво услише нас. Жене, децу, мајке и све оне који болују од пијанства и због тога од своје мајке, Цркве Христове, и спасења отпадоше – исцели браћу, сестре и сроднике наше. О, милостива Мати Божија, дотакни се њихових срца, задржи их од падова греховних и приведи их спасоносном уздржању. Умоли Сина Твога, Христа Бога нашег, да нам опрости сагрешења наша и да не одврати милост Своју од људи Својих, него да нас укрепи у трезвењу и целомудрености. Прими, Пресвета Богородице, молитве мајки које због своје деце, убогих сирочића,које заблудели у овом пороку напустише, и свих нас који икони Твојој припадамо. Да овај вапај наш, по молитвама Твојим, дође до Престола Свевишњега. Окриј нас и сачувај од лукавих замки и свих сплетки ђавољих, а у страшни час исхода душе наше помози нам да несметано прођемо ваздушна митарства; молитвама Твојим избави нас вечне осуде, да нас милост Божијапокрије у све Бесконачне векове.Амин.

Нема коментара:

Постави коментар