11111111111111

Претражи овај блог

петак, 29. април 2016.

Митрополит Амфилохије: Ако је судити по телевизији Црне Горе, Црна Гора се сврстава са Јудиним сватовима

ЦЕТИЊЕ, 29. АПРИЛА - Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је на Велики петак са свештенством у Цетињском манастиру вечерње са изношењем плаштанице.

У бесједи на крају службе он је рекао да се људи и данас дијеле на оне који суде Господуу и прикивају га за крст и на оне који цјеливају Његове ране.

„Безброј је, милиони су оних који су се кроз историју поклонили Христу распетоме и васкрсломе из мртвих, као што је и са друге стране Он остао знак препоречни, па су остали и они који се сврставају, како рече један сељак из Роваца, блаженог спомена Микоња Бећковић – у Јудине сватове“, рекао је Владика и додао да само Господ зна којих је више на овој земљи од Христове Голготе до данас.

Он је рекао да је у прошлим временима можда више било оних који су признали Христа Господа.

„У ово наше вријеме изгледа да је поново Велики петак за Христа и као да су данас моћнији, присутнији они који га прикивају, који га суде и осуђују, који га се одричу и који, не на Њему него на другим, лажним темељима граде своју срећу, своју будућност, срећу и будућност човјечанства. А све што се гради мимо Њега и ван Њега, гради се на пролазности и на смрти, на гријеху, на богоотуђењу, на богоубиству из кога се рађа братоубиство. Као да је среброљубље Јуде Искариотског данас постало једини идол и идеал модерног европскога, некада хришћанскога човјечанства“, упозорио је Митрополит црногорско-приморски.

Митрополит Амфилохије је у том контексту критиковао однос Јавног сервиса РТВ Црне Горе према Православној Цркви у Црној Гори и њено форсирање „лажног свједока Христовог васкрсења, лажног митрополита црногорскога“.

Он се запитао на чему данашња Црна Гора гради будућност, ако тако убијаја Бога у души овога народа настављајући тако оно безбожно дјело које су започели безбожници 1941. године убијајући Бога и убијајући брата свога.

„На богоубиству и братоубиству је грађена Црна Гора од четрдесет и порве године. Понадали смо се да ће се ова нова Црна Гора вратити Светом Петру Првом, Светом Петру Другом, Светом Јовану Владимиру и његовом мученичком свједочењу за правду Божју и за Христа. Али, ако је судити по Телевизији Црне Горе, а и по много чему другоме, Црна Гора се данас сврстава, не са Јосифом Ариматејским и са Никодимом, са Пресветом Богородицом и са Јованом Богословом, са апостолима који су цјеливали ране распетога Христа него са – Јудиним сватовима“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар