11111111111111

Претражи овај блог

субота, 15. јун 2013.

Освећење Часног Крста и звона у Сјеничаку

Након евхаристијског славља поводом празника Вазнесења Господњег, храмовне славе на Коларићу, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим посетио је храм Преподобне мати Параскеве – Свете Петке у селу Сјеничак и том приликом извршио чин освећења Часног Крста и звона, намењених сеоском храму чија је обнова започета у месецу марту текуће године.


Обзиром да је у току Другог светског рата храм у потпуности страдао, посебну радост је педстављало данашње оглашавање звона чији се звук пуних 70 година није разлио бреговима и брежуљцима овога некада највећег села на Кордуну.

Најсрдачније заблагодаривши свим дароватељима и приложницима на несебичној помоћи, труду и љубави, Епископ Герасим је изразио искрену жељу и наду да се у што скорије време у храму одслужи и прва Света Литургија.

Након чина освећења, Епископ Герасим је у току дана у пратњи јереја Саше Умићевића и ђакона Предрага Сушића посетио и преостала два храма на парохији требињско-утињској - Храм Успења Пресвете Богородице у Утињи и Храм Рођења Пресвете Богородице у Горњој Требињи.

Парох требињско-утињски
Јереј Саша Умићевић



Извор: Епархија горњокарловачка

Нема коментара:

Постави коментар