11111111111111

Претражи овај блог

субота, 30. април 2016.

Пријем у Јерусалимској Патријашији

Државно-црквена делегација је данас из Београда допутовала у Јерусалим. Након доласка, у 17 часова по локалном времену имала je аудијенцију код Његове Светости Патријарха јерусалимског господина Теофила трећег.

На пријему су били Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован, архимандрит Методије, игуман цетињски; протојереј-ставрофор Радивој Панић; др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама; др Душан Јововић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију; и г. Димитрије Стикић, шеф маркетинга часописа "Светосавско звонце".

Шеф делегације Његово Преосвештенство Епископ пакрачко-славонски г. Јован, упознао је Његову Светост са доласком и боравком у Јерусалиму наше државно-црквене делегације са намером преноса Благодатног Огња на Велику суботу из Храма цркве Васкрсења Господњег у Храм Светог Саве на Врачару, а одатле диљем српских земаља. Пренео му је и личне поздраве и захвалност Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја за благослов и подршку. Као мали знак пажње Епископ Јован уручио му је икону Светог Саве и Васкршњу честитику Патријарха српског.








Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар