11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 2. мај 2016.

Пасхално јутрење и света Васкршња Литургија у Саборном храму у Новом Саду

У недељу 1. маја 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки господин Иринеј, служио је Пасхалну јутарњу службу и началствовао Евхаристијским сабрањем  у Саборном храму у Новом Саду, уз саслужење братства Саборног храма и новосадских ђакона.

У  богослужењу Православне Цркве, не постоји служба  величанственија и упечатљивија од богослужења Празника Пасхе. Пасхално богослужење представља велелепну гозбу, коју је Господ уготовио свима онима који притичу под благодатну сеницу Његовог дома. Верујући људи током свете ноћи ове и светог дана овог са посебном снагом осећају светлу радост Васкрсења Христовог, која се изобилно излива. У овој ноћи, ноћи Васкрсења Христовог, отварамо своја срца за сусрет са Оним који је нас ради пострадао, умро и васкрсао. Он ће ући и испунити наш живот собом и својом светлошћу, преображавајући наше душе.                  

Васкршњу честитку Архиепископа Пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског Иринеја и свих архијереја Српске Православне Цркве, упућену свештенству, монаштву и свима синовима и кћерима наше свете Цркве, прочитао је парох при Саборном храму у Новом Саду, презвитер Горан Димић.                         

Слово светог Јована Златоуста пред причешће верног народа Божјег, прочитао је Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки господин Иринеј.

Извор: Епархија бачка
















Нема коментара:

Постави коментар