11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 2. мај 2016.

Руски председник је честитао Васкрс сународницима

Руски председник Владимир Владимирович Путин је честитао празник православним хришћанима, свим грађанима Русије, који славе Светло Христово Васкрсење.

У честитки шефа руске државе се, између осталог, каже:

«Велики празник Васкрса буди најбоља осећања у срцима милиона верника, обједињује их око непролазних духовних вредности православља, вековних историјских и културних традиција нашег народа.

И наравно, у овај празнични дан ћу истаћи огромну стваралачку улогу Руске Православне Цркве у делима просвете и доброчинства, јачању моралних основа друштва и васпитавању генерације која расте.

Црква много тога чини за решавање насушних социјалних проблема и очување међунационалног и међурелигиозног мира у земљи. Такав вишестрани и потребан рад заслужује дубоко и искрено признање.»

* * *

Владимир Путин је присуствовао ноћном васкршњем богослужењу у храму Христа Спаситеља. Свечану службу је служио патријарх Московски и целе Русије Кирил. По традицији, шеф државе и патријарх су такође разменили васкршње поклоне.

Пред почетак богослужења делегација Фонда Андреја Првозваног је донела у храм Христа Спаситеља Благодатни огањ из Јерусалима.
Са руског Марина Тодић

Нема коментара:

Постави коментар