11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 25. април 2016.

Празници у Херцеговини

Ове године обилна киша која је падала није дозволила да се одржи традиционална литија од храма Светог Јована у Полицама до Саборног храма. Тако је у Саборном храму у Требињу служена празнична вечерња служба којој је присуствовао велики број дјеце. Они су дошли да узму учешћа у празнику тако што су плели вјенчиће од освештаних врбових гранчица.

Свету Литургију у Саборном храму служио је свештеник Никица Ајдер уз саслужење братства храма. На празник свечаног уласка Христовог у Јерусалим дошао је велики број вјерника који су се причестили светим тајнама. По завршетку свете Литургије свештеници су подијелили вјерном народу мале крстове од цвијећа и палмових гранчица, које је за ову прилику припремила ђаконица Бојана Ратковић.

На празник Цвијети, умировљени епископ Атанасије служио је свету Литургију у манастиру Тврдош, уз саслуживање јеромонаха Порфирија. Послије читања светог Јеванђеља, владика Атанасије се присутнима обратио бесједом. Црква је била испуњена вјерним народом и дјецом, који су се сабрали око светих тајни Христових.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка




Нема коментара:

Постави коментар