11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 25. април 2016.

Цвијети у Дрвару и Босанском Петровцу

Велики празник Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим - Цвијети свечано и торженствено је прослављен у Дрвару.

Свечану свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени Владика бихаћко-петровачки г. Атанасије. Саслуживали су протојереји Саша Црљић, парох дрварски, Далибор Ненић, парох бихаћки, и протођакон Никола Перковић. За пјевницом су пјевали пароси дрварски протојереј Синиша Сердар и јереј Зоран Миловац. Кишно небо и хладноћа нису спријечили многобројне Дрварчане, међу којима је највише било дјеце, да испуне храм Светог Саве и да заједно са својим Епископом и свештенством поздраве Христа ријечима: „Благословен који долази у име Господње, цар Израиљев“.

Многи од њих приступили су светим тајнама исповијести и причешћа. У току свете Литургије освештане су врбове гранчице које су подијељене свима присутнима, а најмлађима су подијељени и звончићи. Послије молитвеног дијела у храму и бесједе епископа Атанасија уприличена је литија око храма. Због кише и невремена литија није прошла улицама града као што је то било претходних година. На крају литије владика Атанасије је освештао чесму у порти храма након чега су вјерници ушли у храм да узму нафору и благослов од свог Архијереја. По завршетку свих активности у храму, празнично весеље је настављено уз трпезу љубави у дому пароха дрварског, протојереја Саше Црљић.

Светом Литургијом у Босанском Петровцу прослављени су празници Васкрсења Лазаревог и Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим. Посебу радост чини све већа посјећеност младих петровачког краја светим богослужењима.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка




Нема коментара:

Постави коментар