11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 26. новембар 2013.

Истина о трговини органима знаће се 2014?

САД ће наставити у потпуности да пружа подршку амбасадору за ратне злочине Клинту Вилијамсону и његовом тиму који спроводи истрагу, каже директор Канцеларије за југоисточну Европу у Стејт департменту Џонатан Мур

Директор Канцеларије за југоисточну Европу у Стејт департменту Џонатан Мур каже да ће се 2014. разјаснити ствари које се тичу истраге о трговини органима на КиМ, као и да се истрага наставља.

Мур је рекао да САД настављају у потпуности да пружају подршку амбасадору за ратне злочине Клинту Вилијамсону и његовом тиму који спроводи истрагу. Он је, такође, похвалио сарадњу Војске Србије са америчком армијом, оценивши је одличном, иако је Србија прогласила војну неутралност.

Мур је, у понедељак на трибини о будућности Западног Балкана у ЕУ, нагласио значај борбе против организованог криминала и корупције у свим државама југоисточне Европе.



Веома критичан иступ према напретку земаља региона имао је Хаки Абази, програмски директор за Западни Балкан Рокфелер фондације из Њујорка, који је оценио да је Балкан сада на критичном раскршћу када је у питању наставак евроинтеграција. Према његовом мишљењу, организовани криминал је највећа опасност за ову територију.

Он је био посебно критичан према међународној заједници и њеним снагама на Косову, оценивши да ЕУ даје “лажна обећања” Косову да напредује у европским интеграцијама и да “Еулекс нема капацитете да се обрачуна са великим вођама на Косову”, као и да “међународна заједница због утиска о стабилности не дира људе као што су Милорад Додик или Хашим Тачи”.

(Телеграф.рс / Тањуг)

Нема коментара:

Постави коментар