11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 26. новембар 2013.

Снег у региону

САРАЈЕВО, ЗАГРЕБ, БЕОГРАД, ПОДГОРИЦА - Снежне падавине захватиле су цео регион, после јучерашње суснежице и првих пахуља.

У Босни и Херцеговини, на подручју Мркоњић Града снег интезивно пада, а ветар прави наносе и отежава саобраћај на појединим путним правцима.

Јачи снег се до краја дана очекује и на истоку земље, док је на југу Херцеговине ветровито са јаком буром и повременим провејавањем пахуљица.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштено је да су сви путни правци проходни, али да се због снега саобраћа отежано и успорено. Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену, а зимска опрема је обавезна за сва возила, посебно преко планинских превоја.

Снежне падавине отежавају саобраћај и у Федерацији БиХ. Издвајају се путни правце Сарајево-Тузла, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес и путни правац од Јајца ка Бања Луци.

На граничним прелазима возила пролазе уз краћа задржавања, јавља РТРС.

Први снег јуче је пао у нижим деловима Хрватске, а ноћас је изненадио и део Далмације.

Преко Јадрана се премештао вртлог влажнијег ваздуха који је донео облаке, а претежно ведро било је само у Истри.

У Србији за сада у појединим местима пада слаб снег, а нападао је само на планинама па је висина снежног покривача на Копаонику 24, а на Златибору четири центиметра. Снег се задржао и у Сјеници где је нападао два центиметра.

Према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода, данас се јачи снег очекује и у нижим пределима Србије, током ноћи формирање снежног покривача висине и до 20 центиметара у централној и јужној Србији, а понегде ће бити и снежних наноса.

Црну Гору је захватио ледени талас праћен снежним падавинама, јаким ветром и ниским температурама, које су на северу те државе значајно испод нуле.

Црногорски метеоролози најавили су хладно и ветровито време, уз снег у вишим, али понегде и у нижим пределима Црне Горе.

Максималне дневне температуре, како се наводи, биће тек који степен изнад нуле, а дуваће јак ветар, повремено олујне јачине.

Метеоролози су постепени пораст температуре најавили тек од петка.


Фото Тањуг, Ј. Пап (архива, илустрација)

Извор: Тањуг

Нема коментара:

Постави коментар