11111111111111

Претражи овај блог

субота, 26. мај 2012.

Инцидент у манастиру Вазнесење

Приведене две особе због покушаја изазивања већег инцидент испред манастира Вазнесење, код Чачка. Полиција интервенисала када су грађани покушали да спрече извршење налога владике Хризостома, да игуманија Јелена са монахињама напусти манастир.

Чачанска полиција привела је две особе због покушаја да изазову већи инцидент испред манастира Вазнесење, приликом извршења наредбе Жичке еперхије о принудном удаљењу игуманије и осам искушеница са манастирског поседа.

Manastir.jpg
Манастир Вазнесење

Приведени су Милоје Стевановић (63) из Београда и Небојша Дејовић (26) из Ужица, који су "дрским и безобзирним понашањем" нарушавали јавни ред и мир, саопштила је чачнска полиција.

Инцидент у манстиру је уледио синоћ, када су представници владике жичког Хризостома уручили игуманији Вазнесења Јелени одлуку, којом се од ње тражи да са још седам монахиња напусти манастир, због изјава да се одриче послушности српском патријарху и да ће се приклонити рашчињеном владики рашко-призренском Артемију.

Игуманија и монахиње су одбиле да предају кључ и да напусте манастир, након чега су почели да пристижу грађани који су подржали монахиње и блокирали улаз у манстир, не дозвољавајући представницима Српске православне цркве да у њега уђу.

Полиција је интервенисала по позиву свештеника СПЦ, који су дошли у манастир како би игуманији саопштили одлуку Епископа Жичке епархије. Том приликом једном од свештеника су исечене гуме на путничком моторном возилу које је било паркирано испред манастира.
У саопштењу чачанске полиције наводи се да су Стевановић и Дејовић, испред улазне капије манастира, "скочили на хаубу службеног возила, покушавајући да изазову инцидент, али су брзом интевенцијом полиције у томе спречени".

Против Стевановића и Дејовића поднете су прекршајне пријаве, по Закону о јавном реду и миру, и они су, синоћ одведени дежурном судији Прекршајног суда у Чачку.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар