11111111111111

Претражи овај блог

субота, 26. мај 2012.

Еулекс: Харел главни осумњичени

Моше Харел је кључни осумњичени у одвојеној, паралелној истрази у вези са оптужницом, из јуна 2011. године, која га терети кривична дела трговине људима и организовани криминал, изјавила РТС-у портпролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Еулексов тужилац из Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова Јонатхан Рател потврдио да су Моше Харел и неколико других осумњичених у случају Медикус ухапшени у Израелу, изјавила је за РТС портпролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Gudeljevic.jpg

"Хапшења су извршена у вези са истрагом која се води у Израелу. Харел је кључни осумњичени у одвојеној, али паралелној истрази у вези са Медикус оптужницом која је подигнута јуна 2011. године и која га терети кривична дела трговине људима и организовани криминал", навела је Гудељевић.

Тужилац Еулекса блиско сарађује са властима у Израелу, у вези са међународном потерницом коју је издао Интерпол на захтев Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова.

Приштински медији су претходно пренели да је полиција у Израелу ухапсила је 10 држављана те земље осумњичених за трговину људским органима на Косову, а да је међу њима и Моше
 Харел кога сматрају "босом" међународне трговине људима.

Харела тражи Интерпол још од 2008 године када је условно ослобођен из притвора на Косову да би се бранио са слободе. Харел је условно ослобађање искористио И  побегао у Израел.

Рател је написао захтев Тел Авиву у коме тражи екстрадицију Харела на Косово ради суђења.
Приштинска штампа преноси да се на основу ранијих искустава не очекује да Израел изручи ухапшене, јер Устав те земље забрањује изручење својих држављана.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар