11111111111111

Претражи овај блог

субота, 21. октобар 2017.

Мислим, тражим, чекам (ВИДЕО)



Изложба цртежа и слика „Мислим, тражим, чекам”  мати Ефимије представљена је у „Галерији 73” на Чукарици. Поставку чини 13 радова. То су објекти на дасци, цртежи у комбинованој техници и већи број цртежа малог формата који су приказани први пут.
Слике – објекти продужетак су дугогодишњег рада у „свескама”, а произашли су из Ефимијине потребе да запише свакодневне утиске и размишљања. Временом је мати Ефимија почела да слика са обе стране листа, како би себе онемогућила да цртеже истргне из свеске и урами их.

Мати Ефимија је била дугогодишња игуманија манастира Градац, тренутно је у манастиру Српске православне цркве у Француској. Она се на овој изложби бави односом људских бића у заједници, било да их је само двоје или много више, и у тренуцима када се добро знају или се тек упознају.

Наде и страхови при сваком новом сусрету, жеље и слабости, којима се граде и кваре односи, такође су у фокусу ауторкине пажње, баш као и снага и немоћ онога што се дефинише као љубав.

Мати Ефимија, чије је световно име Јасна Тополски, магистрирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду, а усавршавала се у Италији, Немачкој и Француској. После студијског боравка у Паризу, где не проналази оно за чим трага, одлази у манастир 1991. године.

Извор: Политика/ТВ: Храм

Нема коментара:

Постави коментар