11111111111111

Претражи овај блог

субота, 28. јануар 2017.

Прослава Светог Саве у Зајечару

После литургијског сабрања владика Иларион служио славски обред у Медицинској школи, Гимназији и Медицинском здравственом центру у Зајечару.

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је 27. јануара 2017. године, на Савиндан, светом архијерејском Литургијом у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, уз саслужење свештенства и молитвено учешће сабраног верног народа.

У својој беседи, са благословом Епископа Илариона, јереј Новак Бојанић је честитао празник свим ученицима и просветним радницима, као и васцелом српском народу: -Увек следимо пример Светог Саве, оца наше духовности и писмености. Његова духовна лепота да нам буде узор у нашем одрастању, школовању и свакодневном животу.

У цркви је приређен рецитал ученика веронауке зајечарских основних школа посвећен лику и стваралаштву Светог Саве. Деци која су учествовала на Литургији и рецитовала подељени су поклон пакетићи.

После литургијског сабрања, владика Иларион је у пратњи свештеника посетио и преломио славски колач у Медицинској школи и Гимназији у Зајечару, пожелевши пуно успеха у образовању младих стручних медицинских кадрова и будућих академских грађана. Владика је био гост Ангио одељења за рехабилитацију срца у Медицинском здравственом центру, где је особљу честитао славу и пожелео успех у сложеном и захтевном послу којим помажу очувању живота многих пацијената.

Извор: Епархија тимочка






Нема коментара:

Постави коментар