11111111111111

Претражи овај блог

субота, 28. јануар 2017.

Патријарх Кирил честитао Савиндан Патријарху српском

Свјатјејши Патријарх московски и све Русије г. Кирил честитао је Свјатјејшем Патријарху српском г. Иринеју празник светитеља Саве Српског:

Ваше Свјатјејшество, возљубљени сабрате и саслужитељу пред престолом Божјм! Срдачно Вас поздрављам на дан светковања светитеља Саве. Пример врлинског живота овога  великог оца у роду српском (Канон Светом Сави, песма 5), његови завети о очувању јединства, трпљењу у невољама и непоколобивој верности Светом Православљу у сва времена су обједињавали Србе, помажући им да се удруже пред тешким искушењима која су сналазила њихову судбину током столећа.

За чеда Руске Православне Цркве име светитеља Саве нераскидиво је повезано са многовековном историјом општења наших народа, предвођених нашим Црквама. Сећање на то је духовно дружење са руским светогорцима, које је довело српског царевића и будућег Просветитеља на Свету Гору, где је он примио постриг из руку игумана руског манастира, помаже нам да се постарамо око очувања и умножавања драгоценог дара искрене братске љубави коју нам је завештао светитељ Сава.

Овог свечаног дана молитвено Вам желим мир, крепко здравље и помоћ Божју у раду на добро Српске Православне Цркве.

С братском љубављу у Господу,

Кирил, Патријарх московски и све Русије

Нема коментара:

Постави коментар