11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 2. мај 2016.

Митрополит Амфилохије на Васкрс одслужио Литургију у Саборном храму у Подгорици


Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на Васкрс, са свештенством Свету службу Божију у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Многобројни вјерници приступили су, након седмонедјељног поста, Светој тајни причешћа.

Прочитана је Васкршња посланица Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја са свим Епископима Српске православне цркве.

Митрополит Амфилохије је на крају Литургије освештао васкршња јаја и у обраћању вјерном народу заблагодарио Патријарху јерусалимском Теофилу на благослову да благодатни огањ са Гроба Господњег ове године дође у Црну Гору.

„Благодарим Патријарху јерусалимском, који је Патријарх Цркве мајке свих Цркава. Ми смо само један изданак те мајке Цркве јерусалимске, гроба Христовога чувара и Цркве одакле су кренули и проповијед Христова и дванаест апостола као дванаест орлова, да буду свједоци Христа распетога и васкрслога и у њему људскога достојанства и живота вјечнога“, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

„Нека Бог благослови јерусалимскога Патријарха и благоаримо му на благослову великом и дивном што нам је послао благодатни огањ, оно што нам је најпотребније у овом тренутку, да просвијетли и нас, и овај град, ову земљу, да облагодати истином Божјом, правдом, љубављу и милошћу, да обдари вјечним животом и нас и нашу земљу, и све људе и све земаљске народе“, поручио је Владика Амфилохије.

Митрополит Амфилохије освештао је, након Литургије, просторију у порти храма која ће служити подгоричким црквеним хоровима, школама вјеронауке и поклоницима храма као гостопримница.

Извор: Митрополија црногорско-приморска



















Нема коментара:

Постави коментар