11111111111111

Претражи овај блог

среда, 27. новембар 2013.

Чудо! Враћа се "нестало" језеро (ВИДЕО)

Због кише која је падала протеклих дана и снега који не престаје, почео је да расте ниво воде у кратеру који је остао након нестанка језера у Саници (БиХ), преносе Независне новине.

Водостај је порастао за око два метра док површином и даље плутају комади стабала која су се обрушила у гротло, као и мртве рибе. Рупа се сваким даном све више шири али то није једини проблем. Почела је да пропада земља и на околним њивама. 

Мала розе викендица и даље се држи, али једва, јер и под њом се земља свакодневно обрушава. 

Због снега, око рупе у уторак није било много људи. Тек троје млађих Саничана дошло је да види има ли шта ново, преносе Независне. За изјаве нису били расположени али су испричали да су се мештани већ навикли на рупу усред села.
 
Ни у првим кућама до некадашњег језера нису хтели да причају. Поручују да им је свега преко главе и да су разочарани у надлежне који су их, како рекоше, заборавили, док они свакодневно страхују од новог урушавања земље. Они који су ноћу слушали запљускивање таласа, сада чују комаде земље која се обрушава, па се са с разлогом и боје. Мештани страхују за властиту сигурност и тврде да се "рупа" пречника преко 50 метара, у којој се налазило дубоко језеро, сваким даном све
више шири.
 
Док се не реши мистерија нестанка једно је сигурно - водостај расте, ако ништа, због обилног снега па би, макар преко зиме, Саница поново могла да добије своје језеро.



Извор: Вести онлине

Нема коментара:

Постави коментар