11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 18. новембар 2013.

Муфтија у Франкфурту скупио 733.000 €

"Санџачки муфтија Муамер Зукорлић воли дијаспору и дијаспора воли њега. Дијаспора не жали да одреши кесу, а муфтија се не либи да тражи и тако се заједно свако мало нађу на донаторским вечерама по белом свету", почетак је текста који је о муфтији Муамеру Зукорлићу објавио сарајевски портал Клиx.ба.

Први човек Исламске заједнице у Србији и овог викенда имао је успешну донаторску вечеру у Франкфурту, на којој је прикупио невероватних 733.000 евра.
 
У организацији Бошњачке националне фондације (БНФ), Заједнице санџачке дијаспоре (ЗСД) и Санџак бизнис асоцијације (САБА) одржана је манифестација "Капија Пештера", на којој је уприличена донаторско вече за Исламски културни центар у Дугој Пољани, као и обнову Арап-џамије у Новом Пазару.

"На донаторској вечери је записана донација од великг броја вакифа у износу од 633.000 евра за Капију Пештери и 100.000 евра за обнову Арап-џамије. Износ и даље није коначан, јер се велики број донатора накнадно јавља", пише на сајту Светског бошњачког конгреса.
 
Међутим, овог пута смо остали ускраћени за муфтијин шоу "Вечерас не важи ситно", какав је имао у Луксембургу када је поручио да прима донације само од 500 евра па навише.
 
Гости из домовине су се пожалили добротворима домаћинима да их нападају медији у Сарајеву и Београду, али и неки санџачки, а све с циљем да им поремете планове у вези с донаторским вечерама. Тако је речено да су "злобни медији" управо из тог разлога објавили да се муфтија жени по трећи пут.
 
До Нове године муфтија ће са својим сарадницима посетити Шведску, Швајцарску, па Хрватску и Македонију.

Зашто џамија, а не фабрика

Зукорлић је објаснио због чега не прикупља донације за отварање фабрика, већ за изградњу џамија. "Злобници су ме прозивали више пута. Кажу, зар није било прече отворити фабрику, па запослити људе. Нисам компетентан одговорити на то питање. Али, одмах сам помислио како би то изгледало када би муфтија имао донаторску вечеру за отварање фабрике. Мислим да би сви скочили да ме осуде, јер се мешам у посао политичара. Рекли би: Зашто то радиш, само још то ти је остало, нема у шта се ниси упетљао. Онда ја не бих још и то да им узнем", рекао је Зукорлић, додајући да чак и да то уради, чему то служи кад на чело фабрика дођу лопови који их опљачкају. 


Извор: Vesti online

1 коментар:

  1. Није Санџачки муфтија Муамер Зукорлић једини који "музе" у иностранству...
    Што ради, па нека ради и нека сакупља, снашао се...
    Но, наше неке православне "мустре", на сав глас блате државу Србију, њено политичко и верско руководство... Нарочито садашњег Патријарха српског... Највише по Америци, слушам и крстим се... Па нормално да ће ти људи створити лошу слику и тако "жалосни" одрешити кесу са позамашном сумом... А црквице ничу по целој Србији... Ко им даје дозволу, да ли је то исправно и где их води? Како ли ће се укњижити власништво, сам Бог не верујем да разуме а тек да разреши...?
    Код Муслимана слога постоји. Ето видите да није крив комунистички режим, већ сам човек верник. Трче у те дивље богомоље ко овце на солило. А Муслиман иде у своју џамију и моли се...
    Ало, луди Срби, опаметите се већ једном! Ако нисте кумовали, кроз плот сте гледали, па учите како треба...!
    Хвала за пост... За неправду, само се нервирам...:)

    ОдговориИзбриши