11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 24. мај 2012.

Вучић: Влада без СНС-а нелегитимна

Евентуална влада СНС-а и ДС-а не би била идеално решење за Србију, рекао Александар Вучић. Влада може бити формирана без напредњака, али би она била нелегитимна, истакао Вучић.

Александар Вучић, који је од данас на челу СНС-а, рекао је да евентуална влада напредњака и ДС-а не би била идеално решење за Србију.

Aleksandar-Vucic.jpg
Александар Вучић на седници Главног одбора

"Демократска странка је водила најјезивију кампању против Српске напредне странке. Ми нисмо људи који би желели да живе у прошлости нити да стварамо непријатеље на политичкој сцени, у складу са политиком председника државе пружићемо руку свима, али мислим да то (влада СНС и ДС) не би било идеално решење за Србију", рекао је Вучић после седнице Главног одбора СНС-а.

Упитан да ли будућа влада може да буде формирана без напредњака, Вучић који ће бити на челу тима СНС-а за преговоре о формирању будуће владе, рекао је да она легалистички може бити формирана и без те странке, али да би то било нелегитимно и лоше за земљу.
"Уверен сам да из неких неофицијелних разговора које смо имали и наши противници то знају", рекао је Вучић.

Александар Вучић је навео да са сигурношћу може да каже да нико у Србији - ни СНС, ни други, нису причали о формирању владе, јер се сагледава општа ситуација и воља грађана.
Како је рекао Вучић, Николић ће после инаугурације позвати странке по редоследу, у складу са бројем посланика, на разговоре око формирања будуће владе, а најпре ће разговарати са СНС-ом, потом са ДС-ом, па онда са СПС-ом.

Према Вучићевим речима, свако ће се изјашњавати да ли има већину у парламенту, а СНС ће, уколико ту већину буде имао, тражити мандат, а ако не буде "неће замајавати председника".



Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар