11111111111111

Претражи овај блог

субота, 14. април 2018.

Путин осудио напад на Сирију, сазива седницу Савета безбедности


Историја ће све ставити на своје место, као што је већ показала да је Вашингтон одговоран за масакре у Југославији, рекао је Владимир Путин поводом напада САД у Сирији. Русија сазива хитан састанак Савета безбедности УН.

Руски председник Владимир Путин снажно је осудио напад на Сирију, упозоривши да садашња ескалација ситуације око Сирије има разоран утицај на целокупан систем међународних односа.

"Историја ће све ставити на одговарајуће место, као што је већ показала да је Вашингтон одговоран за масакре у Југославији", рекао је Путин, преноси РТ.

Путин је навео да Русија сазива хитан састанак Савета безбедности УН о агресивним акцијама САД и њихових савезника у Сирији.

"Русија снажно осуђује напад на Сирију, где руски војници помажу легитимној влади у рату против тероризма", истакао је руски председник.

Путин је закључио да "САД својим акцијама све више погоршавају хуманитарну катастрофу у Сирији, доносе патње цивилима и заправо повлађују терористима, који седам година киње сиријски народ и изазивају нови избеглички талас из те земље и региона као целине".

Током ноћи, као реакција на наводни хемијски напад у Думи – САД, Британија и Француска су напале циљеве у Сирији.

Француски министар спољних послова Жан Ив ле Дријан је рекао да је Русија, савезник сиријског председника Бшара ел Асада, била упозорена пре интервенције.

Москва је саопштила да ниједан од пројектила који су лансирани на Сирију није ушао у зону коју контролишу руски ПВО системи који штите области у Тартусу и Хмејмиму.

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар