11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 23. април 2018.

Недеља мироносница у Новој Вароши


У Недељу мироносица, 22. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије богослужио је у храму Свете Тројице у Новој Вароши.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Радмило Јањић, парох нововарошки; Лазар Вељанчић, старешина Светотројичког храма; Огњен Перковић, старешина храма Светог Георгија на Гукама; и Марко Папић, старешина храма Васкрсења Христовог у Новом Прибоју; протојереји Станко Благојевић, архијерејски намесник нововарошки, и Бранислав Стојановић, секретар Епархије милешевске; и протођакон Никола Перковић.

Сабрани у храму благодаћу Светога Духа, верујући народ Нове Вароши заблагодарио је Богу на Његовим доброчинствима, а део њих је са страхом Божјим, вером и смелошћу према Господу приступио Трпези Господњој, наслађујући се Пречасним Телом и Крвљу Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа.

Поучавајући паству, Преосвећени Епископ је рекао: -Овај радосни догађај доласка мироносица на Христов гроб када су нашле одваљен камен од гробних врата и Анђела Васкрсења на њему, је намерно описан од стране Светог јеванђелиста да бисмо са њим били упознати и да бисмо знали да свако ко верује у Христа, ко се нада у Њега, неће бити остављен, неће бити осрамоћен, срце му неће остати празно него ће бити испуњено радошћу. Сијање овог догађаја је оно што је давало снагу Христовим ученицима кроз сва времена у свим животним бурама и тешкоћама, то даје снагу и нама у свим искушењима да идемо напред, да корачамо крепко, непоколебиво, постојано и радосно.

Извор: Епархија милешевска




Нема коментара:

Постави коментар