11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 19. октобар 2017.

Митрополит Амфилохије: Јадна је то Црна Гора, ако се боји шачице људи (ВИДЕО)

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амилохије рекао је данас у манастиру Дуга морачка да судови овога свијета, наследници Понтија Пилата који је судио Христу Господу, непрекидно, у име своје власти и моћи проглашавају себе за богове.

„Ево, видите, са нама је овдје наша сестра Бранка Милић. Једанаест мјесеци је била у тамници, у самици без свијетла, зато што је ‘припремала државни удар’ да сруши Црну Гору. Нападају мене и нашу Цркву зашто смо је примили, јер, забога, тиме подржавамо оне који су припремали државни удар“, казао је он.

Он је казао да је суд за поштовање, али само онај суд о коме говори Свети Петар Цетињски да је у имену Божјем суд и правда.

„То је једини прави и истински суд. И кад би овај суд овдашњи моје Црне Горе био истинити и прави суд, не би судио групици сиротих људи који су ту долазили у Црну Гору него би судио – знате коме би судио? – онима који су бомбардовали ову нашу земљу“, казао је Владика Амфилохије.

Владика је казао да су они отели Косово и Метохију, жилу куцавицу ове државе и овога народа, побили нејач бомбама и затровали овај простор осиромашеним уранијумом.

„Приморали су и црногорске властодршце да признају Косово као независну државу. И намјесто да господа црногорски владари поднесу тужбу против Клинтона, Блера, Солане и свих оних који су на нацифашистички начин бомбардовали нашу земљу и наш народ, намјесто, дакле, да суд Црне Горе суди тим злочинцима, он данас суди Бранки Милић. Суди јој зато што она има своје опредјељење, што припада равногорском покрету. Ако је то један од разлога што јој суде, онда се тиме наставља братоубилачки рат у Црној Гори“, поручио је Митрополит Амфилохије.

Он је рекао да би боље било да умјесто што суди Бранки Милић, овдашњи суд суди онима којима ће Бог сигурно судити.

“А не да измишљају некакав државни удар”, нагласио је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је казао да га је 16. октобра прошле године Миливоје Катнић преко тадашњег министра унутрашњих послова замолио да позове народ да сачека да се мирно заврше избори, да се мирно сачекају њихови резултати.

“По његовом захтјеву то сам и учинио. Позвао сам све на мир, на поредак, да се мирно прихвати резултат. И захвалио је он послије тога. Данас они суде овој групи људи, оптужујући сад и мене да подржавам оне који су припремали државни удар. Јадна је то Црна Гора, ако се она боји од шачице људи, од којих су пола болесни”, рекао је он.

Митрополит Амфилохије је рекао да он одговара и рачуне полаже само Богу и Светом Петру Цетињском, и никоме другоме.

“НАТО пакт је уништавао њихов народ и њихову земљу. И сада нас убјеђују како је НАТО тај који обезбјеђује сигурност Црне Горе, Балкана и свијета, а Бранка Милић та која угрожава безбједност Црне Горе. Надамо се, доћи ће вријеме када ће прави и истински суд судити носиоцима тих злочина и онима који настављају са тим злочинима”, поручио је Митрополит Амфилохије.



Рајо Војиновић
Извор: Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар