11111111111111

Претражи овај блог

среда, 6. септембар 2017.

Ураган Ирма рекордне јачине и веома опасан

ВАШИНГТОН – Ураган Ирма је рекордне јачине и сви ризици у вези те олује су веома опасни, упозорио је директор Америчке метеоролошке службе (НОАА) Луис Учелини.

Учелини је у изјави за агенцију АП изразио забринутост за Флориду и Северну Каролину.

Он је рекао да ће „сви ризици повезани са овом олујом” бити веома опасни.

Ураган Ирма већ је изазвао велике поплаве и штету на неколико француских карипских острва.

Ирма важи за најснажнији ураган који је погодио Атлантик.

Тај ураган је јачи од урагана Луис из 1995, Хуго из 1989, и Харви који је недавно погодио Тексас и Луизијану и у коме је погинуло најмање 42 људи са трошковима од нанете штете процењеним на више од 100 милијарди долара.

Ураган Ирма починио огромну штету на острву Светог Мартин на Карибима


ХАГ– Штета на француско-холандском острву Свети Мартин на Карибима после проласка разарајућег урагана Ирма је огромна, саопштило је вечерас холандско Министарство унутрашњих послова.

„Штета је огромна и то толико да не можемо још ништа да проценимо”, рекао је холандски министар Роналд Пластерк задужен за координацију помоћи у име холандске владе.

Пластерк је рекао да постоје прекиди у комуникацији с острвом и да је за сада немогуће имати „потпуни увид у целу ситуацију” додајући да сам не зна да ли има људских жртава.

Према његовим речима, око 100 војника је раније упућено као превентивна мера.

Ураган Ирма већ је изазвао велике поплаве и штету на неколико француских карипских острва. Ирма важи за најснажнији ураган који је погодио Атлантик. Означен је као ураган пете, најјаче категорије ветрова према Сафир-Симпсоновој скали одређивања јачине ветра.

Француска метеоролочка служба навела је да је Ирма већ постао „историјски ураган са јачином без преседана на Атлантику”.

Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар