11111111111111

Претражи овај блог

субота, 16. септембар 2017.

Посне паприке пуњене печуркама

Састојци:          

паприка бабура - 10    

шампињони - 500г      

пиринач - 2 сољице       

црни лук - 1 главица     

парадајз сос - 300 г

уље -  по потреби

першун - 1 веза

со  -  по укусу

бибер - по укусу


Како припремити

   1. Исецкајте ситно црни лук, пропржите га на уљу, па додајте ситно сецкане печурке, пропржите још који минут, додајте сецкани першун и пиринач, зачините и оставите да се мало охлади.

    2. За то време паприке оперите и очистите, па их напуните припремљеним филом и поређајте у подмазану дубљу посуду.

    3. Прелијте паприке парадајз сосом, додајте још мало воде и пеците у загрејаној рерни поклопљене око 30 минута. Затим их откријте и пеците још око 20 минута да се лепо запеку.

Нема коментара:

Постави коментар