Овог пута ћемо
говорити о рецепту који су још наши стари примењивали у исхрани. У
питању је јело које се веома брзо и лако припрема. За припрему качамака
потребна су свега три састојка:
300 гр белог или жутог кукурузног брашна
1/2 литра воде
Со
Уколико сте се
уморили од припреме разних рецепата качамак ће вам доћи као велики
одмор. Воду напросто ставите на шпорет, пустите да проври и мало
посолите. Оно што је битно јесте да брашно сипате у лонац у танком млазу
док смесу непрекидно мешате. То је једина ствар на коју би требало
обратити посебну пажњу пошто добар качамак на који смо навикли не сме
имати грудвице. Јака ватра на којој се качамак спрема након десетак
минута ће већ направити добро познату смесу. Дрвена варјача се
подразумева, да би се сачувао тај посебан начин припреме који су
практиковали наши стари.
Срдачан поздрав од ваше Каће!
Извор: Црква Светог Симеона Мироточивог - Арихиепископија београдско-карловачка
Нема коментара:
Постави коментар