11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 28. новембар 2013.

ЕУ од Грчке захтева да се одрекне Господа Исуса Христа

Атина – Митрополит Калавритски Амвросије верује, да је прави циљ европских кредитора потпуно уништење хришћанскиx традиција …

Европска унија, коју представља Тројка кредитора наставља са походом на Православну Грчку, газећи традицију и права православног народа, који је свакодневно изложен све већем броју понижења и захтевима.

Под притиском Европе, Грчке власти су се одреклe Заповести Божије, „памтите дан Господњи“ и од недеље су начинили сасвим нормални радни дан.
У складу са ЕУ потребама, захтева се легализовање тзв. „једнополниx браковa“ и њихово изједначавање са правима традиционалне породице.

Овом списку се може додати и нова иницијатива Удружења фудбалских судија у Грчкој, која у духу „цивилизоване Европе“ одлучује да забрани учесницима спортских догађаја да се крсте пре и после фудбалске утакмице, јер то наводно показује „недостатак поверења у сопствене способности“, што публика може „схватити двосмислено“.

Сада се Грчка нашла у веома тешкој економској ситуацији, многи Грци су изгубили своју имовину, па им се стога предлаже, да заборавe на Бога и да наставе да се ослањају, не на Бога, већ на сопствене снаге.

У вези таквих владиних отпадничких иницијатива и захтева ЕУ, један од истакнутих архијереја Грчке Православне Цркве митрополит Калавритскијски и Јегиалијски Амвросије иступио је са оштром критиком упућеној, како грчким властима, тако и својим колегама, сабраћи-епископима, због њиховог безвоља и прећутнe сагласности што се земља креће ка „одступању од утврђених, заветних принципа претходних генерација и очинске традиције нашег народа“, извештава Agionoros.Ru.

Владика Амвросије сматра да „влада, будући утопљена у економским проблемима, није у могућности ни схватити какав злочин чини, укидајући нерадни и свечани недељни дан“.
Како сматра архијереј, „без да су темељно проучили питање, законодавци доносе закон само да би задовољилe окупационe снагe, којe сада нама владају, наиме: масонски елемент који се скрива иза свих ових мера!“

Владика Амвросије, искључиво јудејским фактором објашњава укидање недељног викенда, што је карактеристика Православља широм света.
Овим првим кораком, како сматра јерарх, они стварају пут и другим захтевима, од којих је један циљ – да натера Грчку да напусти Христа.

Иако су неки чланови епископата, укључујући и аутора изјаве, подигли свој глас против овог безакоња, Православна Црква као целина показалa је изненађујућу смиреност овим поводом.
Све наведено сведочи, како сматра митрополит Амвросије, у корист постојања дубоке духовне кризе, претеће Грчке пропасти.

За Васељенскy ТВ: Славиша Лекић

1 коментар:

  1. Цццц! Немају меру...Где ли ће ово сместити Православље?
    О, Исусе Христе, има ли краја страдању нашем?

    ОдговориИзбриши