11111111111111

Претражи овај блог

среда, 20. новембар 2013.

Олујно невреме на Јадрану

Олуја са јаком кишом погодила је јутрос хрватско приморје. Најјачи удари ветра забележени су на Мљету, у прекиду су трајктне линије, две бродице на Хвару су потопљене, а у Ријеци је поплављена градска пијаца. Невреме прети и Црној Гори.

Невреме праћено јаким југом погодило је данас хрватско приомреје а нарочито јужни и средњи Јадран. Најјачи удар од 25 метара у секунди забележен је на Мљету, јавили су хрватски медији.

На јужном и средњем Јадрану дува јак југо због којег су у прекиду катмаранске линије: Сплит-Бол-Јелса, Сплит-Хвар-Вела Лука-Убли и Сплит-Хвар-Корчула и трајектне Сумартин-Макарска, Сплит-Вела Лука, Сућурај-Дрвеник и Трогир-Дрвеник Мали-Дрвеник Вели.
На шибенском подручју у прекиду су брзобродске линије према Жирју и Капријама.

Као и много пута раније, због југа и обилне кише у Ријеци је поплављена градска пијаца. У

Задру је југо праћен јаком кишом и високом плимом стварало проблеме у поморском и путном саобраћају.

Југо је направило штету на Хвару где је потопило две бродице и на обалу избацило камење тешко и до 20 килограма, а у на шибенском подручју срушио је стабло.

Најјачи удар југа измерен је на Мљету - 50 чворова, односно 25 метара у секунди,


Метеоролози су упозорили да Црну Гору данас и наредних дана очекује јак циклон са обилним падавинама.

Према прогнози, олујна киша ће утицати на осетан пораст водостаја на рекама и изазвати бујице.

Средиште циклонске активности која утиче на нестабилне временске прлике у на северној обали Јадрана је у Ђеновском заливу, у Италији, a протеклих дана, циклон је направио проблеме житељима Сардиније, где је у бујицама  погинуло је 17 људи.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар