11111111111111

Претражи овај блог

среда, 20. новембар 2013.

Ирак: У поплавама 11 мртвих

Багдад -- У поплавама у централном и јужном Ираку је погинуло најмање 11 људи, углавном као последица урушавања зграда услед наглог продора воде на улице.

Након три узастопна дана са обилним падавинама дошло је до поплаве, па је у урушавању зграде изазваном поплавама у граду Насирија погинуло шестеро људи, док су у сличним околностима у граду Диванија настрадале две жене и једно дете, пренела је агенција АФП.

Поред тога, у провинцији Бабил, јужно од Багдада, двоје деце је погинуло такодје услед урушавања зграде. У једном оближњем туристичком насељу је више од 50 породица морало да потражи склониште пошто су њихове куће биле поплављене.

Љутити градјани су на поплављеним подручјима изашли на улице у знак протеста против лошег стања трошног канализационог система, што је значајно допринело поплавама.

"За ово што се дешава је одговорна влада. После овога морају да буду предузете неке конкретне мере. Власт мора да схвати ситуацију озбиљно, пошто су услови заиста лоши", изјавио је демонстрант у Насирији, Али Хусеин.


Извор: Б92

Нема коментара:

Постави коментар