11111111111111

Претражи овај блог

среда, 11. септембар 2013.

Ноле и звезде прикупили 2,5 милиона долара за децу Србије

Фондација „Новак Ђоковић“ успешно је организовала још једну хуманитарну вечеру на којој је у Њујорку скупљено 2,5 милиона долара за помоћ угроженој деци Србије. Међу званицама су били Адријана Лима, Наоми Кембел, Кејт Хадсон, Голди Хон, Дона Каран, Томи Хилфигер, Џими Конорс, Џон Мекинро, Рајан Лохте, Камила Алвеш и многи други.

Светски тенисер број један Новак Ђоковић, приредио је у Њујорку добротворну вечеру на којој је прикупљено 2,5 милиона долара за помоћ програмима раног развоја и образовања деце у Србији.

Фондација „Новак Ђоковић“ тако је наставила са хуманитарним радом, како би улепшала детињство малишанима у Србији и приближила их остварењу њихових снова.

Да цео догађај прође што успешније, осим домаћина и оснивача Фондације, потрудили су се и бројни угледни гости из САД и целог света, донирајући новац.


Међу њима су се нашли Адријана Лима, Наоми Кембел, Кејт Хадсон, Голди Хон, Дона Каран, Томи Хилфигер, Џими Конорс, Џон Мекинро, Рајан Лохте, Камила Алвеш и многи други, који су се надметали на аукцији, уједно и централном делу вечере у свечаној сали "Capitale".

Највише пажње привукла је понуда Ане Винтур, главне уреднице магазина Вог - да лично стилизује оног ко понуди највише новца, а да славни светски модни фотограф Патрик Демаршије направи његове, или њене фотографије.


„Викторија сикрет“ је донирала улазнице за чувени "Fashion Show", изузетно посећену и популарну ревију, док су званице могле да се надмећу и за приватни тениски меч са Новаком Ђоковићем током Вимблдона наредне године.

„Наш циљ је да малишанима пружимо подршку, охрабрење и неопходна средства како бисмо им омогућили да сањају. Трудимо се да им обезбедимо услове за што лепше одрастање, учење и развој у стимулативном, креативном и безбедном окружењу, као и да им помогнемо да науче да треба да поштују друге, односно да брину о природи и околини“, рекао је Ђоковић.


„Важно је да знају да су многе ствари могуће ако вредно раде“, додао је најбољи тенисер света обраћајући се гостима, подсетивши их да су досадашња средства уложена на прави начин - у реконструкцију школског дворишта у школи „Антон Скала“, примени образовног програма „Школице живота“, у партнерству са Уницефом и у још много тога.

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар