Грожђе, осим што освежава, узима се као лек за чишћење крви,
регулисање варења, уклањање масних наслага из тела, за лечење упалних
процеса органа за варење, као и за уклањање реуматичних потешкоћа и
кожних алергија.
Свежи сок од грожђа богат је витаминима А, Б и Ц и разним минералима. Грожђе делује као природни тоник организма, а осим тога је и изразито хранљива намирница. Садржи око 20 одсто шећера, па је и енергетски вредна намирница
Ово воће је такође веома важан извор биофлавонида, који штите организам од слободних радикала.
Због различитих антиоксиданса, грожђе има и снажан ефекат против бактерија, вируса, упала и алергија. Препоручује се против лоше циркулације, а важно је и у успоравању старења, односно спречавању деменције и дегенеративних очних болести.
Купујте само зреле гроздове јер једном убрани више не сазревају. Грозд са бобицама мора да буде зеленкастожуте боје.
Грожђе оперите непосредно пре јела, а како бисте га очували свежим, држите га у пластичној кутији у фрижидеру.
Бело грожђе има врло сличну енергетску вредност црном, нешто мање калијума и калцијума, али сиромашно је фенолима у односу на црно грожђе.
Извор: Данас.рс
Свежи сок од грожђа богат је витаминима А, Б и Ц и разним минералима. Грожђе делује као природни тоник организма, а осим тога је и изразито хранљива намирница. Садржи око 20 одсто шећера, па је и енергетски вредна намирница
Ово воће је такође веома важан извор биофлавонида, који штите организам од слободних радикала.
Због различитих антиоксиданса, грожђе има и снажан ефекат против бактерија, вируса, упала и алергија. Препоручује се против лоше циркулације, а важно је и у успоравању старења, односно спречавању деменције и дегенеративних очних болести.
Купујте само зреле гроздове јер једном убрани више не сазревају. Грозд са бобицама мора да буде зеленкастожуте боје.
Грожђе оперите непосредно пре јела, а како бисте га очували свежим, држите га у пластичној кутији у фрижидеру.
Бело грожђе има врло сличну енергетску вредност црном, нешто мање калијума и калцијума, али сиромашно је фенолима у односу на црно грожђе.
Извор: Данас.рс
Нема коментара:
Постави коментар