11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 17. септембар 2012.

Sindikati vozača i udruženja traže ukidanje Bus plusa i smenu Đilasa

Bus plus je preskup, a predstavlja maltretiranje za gradjane i vozače i treba ga ukinuti, kažu pojedini manjinski sindikati zaposlenih u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd. 


 Pojedini manjinski sindikati zaposlenih u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd i udruženja gradjana zatražili su ukidanje Bus plus sistema za naplatu vožnje, jer je kako su ocenili, preskup, a predstavlja maltretiranje za gradjane i vozače.

Sa konferencije za novinare u Medija centru ukidanje Bus plus sistema i bolje uslove rada zaposlenih založili su se Sindikat vozača GSP-a, sindikat Eurovozač, a podršku su im pružili Sindikat Sloga i udruženja "Narod protiv Bus plusa" i "99 odsto Srbije".

Udruženja Narod protiv Bus plusa i 99 odsto Srbije najavili su proteste i potpisivanje peticije za ukidanje Bus plus sistema.

Predsednici ovih Udruženja Igor Marinković i Djordje Perović traže i smenu gradonačelnika Dragana Djilasa kojeg smatraju, direktno odgovornim za uvodjenje sistema naplate u gradskom prevozu koji kako su ocenili ne odgovara Beogradu i Beogradjanima.

Jednočasovni štrajk 20. septembra

Manjinski sindikati vozača kao problem su istakli to sto im je uvodjenjem Bus plus sistema nametnuto još radnih obaveza poput "usmeravanja putnika", a suočavaju se i sa rigoroznim kontrolama i visokim kaznama i za najmanji propust.

Predsednik Sindikata Euro vozač Jovan Maljević najavio je jednočasovni protest upozorenja u krugu GSP-a u četvrtak 20. septembra, koji, kako je naveo neće ugroziti saobraćaj.

(Beta)

FOTO: Beta 


Izvor: Smedia

Нема коментара:

Постави коментар