11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 17. септембар 2012.

Епископ ваљевски у посети светињама Грчке


Тропар, глас 1.
Изданче са Византа и Егине заштитниче који си јављен у последњим временима, миљениче истинске врлине, Нектарије, поштујемо те, ми верни, као богоугодног исцелитеља Христовог; јер ти точиш исцељења сваковрсна, онима што ти побожно кличу: слава Христу Који тебе прослави, слава Ономе Који те чудотворцем учини, слава Ономе Који чини, кроз тебе, свима исцељења.

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин, са групом поклоника из Епархије ваљевске, боравио је у тродневној посети Грчкој где се поклонио бројним светињама, а посебно моштима Светог Нектарија Егинског. Поред поклоњења моштима овог великог светитеља Епископ је посетио великог духовника Грчке Цркве Архимандрита Нектарија (Виталиса), старешину поклоничког храма Светог Нектарија у селу Камаризи код града Лавриона, који је удаљен 85 километара од Атине.

Епископ Милутин је остао више часова у разговору са старцем Нектаријем. Овај сусрет је остао незабораван, јер су се из уста овог великог човека и духовника, пуног смирења, могле чути речи препуне мудрости. Епископ је старцу Нектарију пренео жељу верника Града Ваљева да се у Ваљеву подигне храм посвећен Светом Нектарију Егинском, на коју се старац веома обрадовао и очију пуних суза изрекао велику беседу и поруку нашем народу коју ћемо заједно са мноштвом фотографија ових дана објавити на нашем сајту. 

Извор: Епархија ваљевска

Нема коментара:

Постави коментар