11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 7. август 2012.

Перановић убио штићеника због дроге

Штићеник Центра за одвикавање од дроге у Јадранској Лешници синоћ је убијен. Управник Центра Бранислав Перановић посумњао да је штићеник унео дрогу у двориште, ударио га шипком у главу и усмртио.

У Јадранској Лешници код Лознице синоћ је убијен штићеник Центра за одвикавање од дроге. Посумњавши да је унео дрогу у двориште, управник Центра Бранислав Перановић ударио га је шипком у главу и усмртио на лицу места.



Перановић је ухапшен и одређено му је полицијско задржавање до 48 сати због постојања основане сумње да је извршио кривично дело убиства. "Сумња се да је Бранислав П. у понедељак, 6. августа, око 20.30 сати лишио живота Н. З. (39) из Ваљева", наводи се у саопштењу Полицијске управе Шабац.

После истека мере задржавања Перановић ће, уз кривичну пријаву, бити приведен на саслушање истражном судији Вишег суда у Шапцу.

Слободан Велисављевић, истражни судија у Шапцу ангажован на том случају, прецизирао је да је штићеник нађен мртав у помоћној кући која је у власништву Перановића.

"Обдукција је у току и данас ћемо утврдити да ли је смрт наступила због повреде нанете тупим предметом у главу или је нешто друго у питању. Штићеник је у центру био дуже од шест месеци", рекао је Велисављевић агенцији Бета.

Кућа у којој је тело нађено удаљена је од "Центра за одвикавање" два километра, указао је Велисављевић.

Организација за борбу против наркоманије "Излазак" саопштила је да је убиство штићеника у Јадранској Лешници наставак нестручног и нехуманог односа према зависницима.

Та организација, коју чине бивши зависници, оценила је да држава и одговорне службе нису до краја испитале "случај Црна Река", те је синоћно убиство "последица онога што се могло наслутити".

Бранислав Перановић је јавности постао познат 2009. године кад се појавио снимак из Рехабилитационог центра за лечење наркомана "Црна Река", где је био управник. На том снимку види се како он и његов сарадник туку своје штићенике лопатама и песницама.

Владика Артемије је након тога сменио Перановића са места управника Центра и најавио да ће против њега бити покренут црквено-судски поступак 2010. године дошао је у Јадранску Лешницу, где је постао управник Центра за одвикавање од болести зависности "Сретење".


Извор: РТС

1 коментар: