11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 4. март 2012.

Путин освојио трећи председнички мандат!

russian prime minister vladimir putin Путин освојио трећи председнички мандат!
Председник по трећи пут (Фото: РИА Новости)

Москва – Владимир Путин је освоји трећи председнички мандат са 61,8 одсто гласова, показују први резултати Централне изборне комисије, јавља Русија Данас.


Више од 70.000 људи окупило се на тргу Мањеж близу Кремља у знак подршке Путину. Полиција блокирала оближње улице због гужве, наводе РИА Новости.

Други је лидер комуниста Генадиј Зјуганов са освојених 17,76 одсто гласова. Трећи је лидер Либерално демократске партије Владимир Жириновски са 7,9 одсто, а бизнисмен Михаил Прохоров добио је 7,54. Лидер Праведне Русије Сергеј Миронов добио је 3,6 одсто гласова.

Руси су данас бирали председника шести пут од како се распао Совјетски Савез. Победник ће бити инаугурисан у мају и водиће земљу шест година, уместо четири, колико је до сада био случај.
Одзив бирача износио је више од 70 одсто, што је више него на претходним изборима, саопштила је Централна изборна комисија. У Чеченији, где је обично велика излазност, два сата пред затварање, гласало је око 95 одсто бирача.

Гласала су и три руска астронаута на Међународној свемирској станици и то у тренутку док су надлетали Хаваје, пренели су руски медији.

Најстарији гласач на овим изборима био је 116-годишњи Апас Илијев из Ингушетије. Петоро људи умрло је од срчаног удара на бирачким местима.

Извор: ВасељенскаТВ

Нема коментара:

Постави коментар