11111111111111

Претражи овај блог

среда, 18. јануар 2012.

Nepersonalizovane "Bus plus" karte od danas u prodaji

Nepersonalizovane plastične i papirne "Bus plus" karte za javni gradski prevoz od danas su u prodaji na kioscima Future, Štampe i u drugim prodavnicama.

Plastične nepersonalizovane, kao i personalizovane "Bus plus" karte, koštaju 250 dinara i važe tri godine, dok papirne nepersonalizovane karte koštaju 40 dinara i važe tri meseca.
Plastična nepersonalizovana moći će da se dopunjava nebrojeno puta sa bilo kojim iznosom, slično kao kredit za mobilni telefon, a papirna će moći da se dopuni sa najviše 600 dinara kredita.

Kada korisnik u javnom prevozu bude validirao (overio) nepersonalizovanu karticu, sa nje će biti skinuta suma u iznosu jedne vožnje, što znači 60 dinara za vožnju u prvoj zoni ili 95 dinara za drugu zonu.

Građani koji su se odlučili za personalizovane "Bus plus" karte, kao zamenu za postojeće markice, moći će da ih dopune posle 25. januara, takođe, na nekom od 800 kioska širom grada.

Elektronske karte potpuno će zameniti postojeće markice i papirne karte 1. februara, kada bi kompletan '"Bus Plus" sistem trebalo da proradi.

Građani koji retko koriste javni prevoz ili turisti imaće i četvrtu mogućnost, a to je kupovina karte za jednu vožnju kod vozača u vozilu, koja će koštati 120 dinara u prvoj zoni ili 145 dinara u drugoj zoni.

Osobe starije od 65 godina će, kao i do sada, uplaćivati 400 dinara kako bi ostvarili pravo na neograničen broj vožnji.

Sve vrste karata za prevoz, osim kupljenih kod vozača, korisnici će morati da validiraju (overe) na automatu prilikom ulaska u vozilo javnog prevoza, ističu u Direkciji za javni prevoz.

Korisnici će moći da validiraju kartu tako što će je samo približiti automatu, a ceo proces, navode u Direkciji, traje manje od sekunde i neće stvarati dodatne gužve.

Bitno je i to da će aparati - validatori za očitvanaje karata raditi samo dok je vozilo na stanici, a ne i tokom vožnje, a kontrolor će, kada uđe u vozilo, sa posebnim aparatom moći da očita da li je putnik validirao kartu i platio vožnju, kao i da blokira kartu onima koji to nisu učinili.
 
Izvor: 24sata

Нема коментара:

Постави коментар