11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 5. новембар 2019.

НЕСУГЛАИЦЕ ИЗМЕЂУ ЛИЧНОСТИ


23. октобар / 5. новембар
Св.ап. Јаков, први епископ јерусалимски

Ваша Светости, сведоци смо да, у наше време, око различитих питња долази до јавних неслагања па и несугласица између високих црквених личности, не само код нас. То збуњује верни народ. Како то треба схватити?

Једном приликом је апостол Павле са Варнавом пошао на Кипар да проповеда Еванђеље. Варнава узе са собом свог нећака Марка, па су сва тројица заједно проповедали. Али, како се Марку, нећаку Варнавином, учинило да је сувише тешко то што раде, напусти Кипар и врати се у Јерусалим.
Када су се другом приликом апостол Павлеспремали опет на путовање, Варнава је хтео да поведе свог нећака и том приликом је дошло до несугласица. Јер апостол Павле рече: „Онога који нас је напустио да не узимамо са собом.“ И шта се десило? варнава поведе свог нећака Марка на Киар, а апостол Павле скупи друге ученике и одоше у Малу Азију.
Видите, кад дође до несугласица међу Светима, не дође до штете, него до користи, јер се на два места проповеда Еванђеље. Хоћу да кажем ово: кад дође до несугласица не треба тражити да сви мисле исто, као један, већ се потрудите да се не пређе дозвољена мера. У оваквим приликама у којима сад ми живимо није тешко скренути мало на једну или на другу страну.

Свети Патријарх Српски Павле
 #365питања, #365, #365pitanja,
 

Нема коментара:

Постави коментар