11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 7. октобар 2018.

Молитва светом СТЕФАНУ ПРВОВЕНЧАНОМ - преподобном СИМОНУ МОНАХУ


О, свети Симоне, први земаљски краљу Србски, благочестиви изданче светога оца и свете матере, и још светијег ти брата, погледај са Неба на нас, онемоћале, охладнеле, у вери посустале, у грехе одлутале, у смрт запућене, и помози нам. Молитвама твојим Свемогућем и Свемилостивом Богу, разагнај тамне облаке неверја и безверја што се развише око нас, и ниспошљи нам изобилно благодати Духа Светога, која нас једина може из оваквогстања избавити.

Господ је рекао да без Њега не можемо ништа чинити, па Га умоли, свети Симоне, да Он зачне у 
нама спасоносну клицу покајања, која ће нас, благодаћу разгорена, разбудити и у ревност увести, како би на спасењу делали увек и са великим жаром. Јер до сада, ми смо безброј пута пали, и безброј пута обећали Господу да више нећемо понављати безакоња наша, али, по слабости, али и по сладострашћу нашем, ми чинисмо и чинимо све горе и горе грехе. Докле ће нас Господ трпети, докле ће нас држати на свету овоме, не смемо ни да мислимо, јер може да се разгневи свакога часа, и пошаље нас у таму вечну, која нам припада по делима нашим. Зато те коленопреклоно молимо, свети Симоне, посети нас тајним ходатајством твојим, и удахни у нас силу Божију, која ће нас водити и руководити ка спасењу.

И нека то ходатајство твоје ниспошље благодати на сваки дом Србски, дом Православни, не би ли се ова наша огреховљена и обезбожена Србија отргла из канџи нечастивога, који је паклено семе своје на све стране посејао. Несрећно племе Србско само за земаљским благом и задовољствима хрли, само о њима мисли, а о Царству Небеском и не помишља. И због тога нас газе безбројни непријатељи наши, јер ми погазисмо и замрзисмо закон и пут Божији. Нека се, молитвама твојим, мисли и срца наша ка Небу окрену, па ћемо онда све недаће и све непријатеље лако победити. Јер ако будемо Небеско искрено искали, Господ ће нам онда изобилно и све друго послати.

Али мисао да смо овде гости само, да је вечна отаџбина наша у Царству Божијем, где и ти пребиваш, свети Симоне, нека нас никада не напушта, молитвама твојим. Јер та мисао непрестано ће нас страхом Божијим испуњавати, и водити и руководити ка тихом пристаништу спасења, где све и сва уздасима неисказаним славослови неисказану љубав Пресвете Тројице, Оца и Сина и Светога Духа, и сада и увек и у векове векова. Амин.

Нема коментара:

Постави коментар