11111111111111

Претражи овај блог

среда, 6. јун 2018.

Духовна радост у Селевцу


У Недељу Свих Светих, када је наша Света Православна Црква молитвено прославила и Свете цара Константина и царицу Јелену, благочестиве и марљиве житеље шумадијског села Селевца, на половини пута Смедеревска Паланка - Смедерево, посетио је Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован.

У раним јутарњим сатима верни народ Селевца и околине сабран у порти храма Светог Атанасија Великог на Ладним водама дочекео је свог пастира и оца, Епископа шумадијског г.  Јована, који је обавио чин освећења новог живописа у храму и служио свету архијерејску Литургију на којој је саслуживало осам свештеника и три ђакона у молитвеном прусуству многобројног верног народа.

После свете  Литургије додељена су висока црквена признања заслужним прегоцима за њихов несебичан труд и залагање у богоугодном делу уређења храма. Више мештана Селевца награђено је архијерејском граматом, док је г. Новици Јевтићу, одлуком Светог Архијерејског Сабора, уручен орден Светог краља Милутина. Старешина храма Ненад Петровић одликован је чином протонамесника. Уследила је смотра осам хорова из Епархије шумадијске.

Извор: Епархија шумадијска





Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар