11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 26. април 2018.

Саопштење из Канцеларије Епископа бачког

Отужна, етички и људски крајње поразна, али већ и монотона пракса немачко-швајцарског таблоида Blic, у народу већ прозван Бљуц, да уочи редовних годишњих заседања Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве пласира различите лажи и сомнабулне, болесне маштарије, настављена је и ове године.

Наиме, у данашњем штампаном издању прво перо Бљуца, извесна Жељка Јевтић, потписује чланак под насловом „Иринеј бачки жели да рехабилитује блудне владике”. Без намере да демантујемо овај од првог до последњег слова лажљиви текст, подсећамо уредништво и власнике Blitz-Бљуца, да у Србији и даље постоји правни систем и да функционишу судови. Kao и у случају неколико претходних клеветничких и лажљивих чланака, и овог пута уследиће одговарајућа законска санкција, а на основу тужбе Епархије бачке.

Знамо да  су људи с оне стране морала и части, са унапред одређеним задатком да изазову саблазан и неповерење према Цркви, како би српски православни народ и његова Отаџбина постали лакши плен домаћих и страних мешетара, у свој демонски план укалкулисали законске санкције српских судова. Знамо и да надокнада за клеветничке текстове на насловној страни Бљуца у еврима, конвертибилним маркама или другој валути није мала, али да по вечитом курсу износи тридесет сребреника. Због те трагичне накнаде Епископ бачки Иринеј дубоко жали и оне који су сребренике дали и оне који су их примили. Жали их, моли се за њих, да се покају и исповеде свој грех. Док не буде сувише касно...

Из Канцеларије Епископа бачког

Нема коментара:

Постави коментар