11111111111111

Претражи овај блог

петак, 9. март 2018.

Сабрање свештенства у Источном Новом Сарајеву

У среду треће седмице Вeликог поста, 7. марта 2018. године са почетком у 17 часова, Његово Високопреосвештенство г. Хризостом, Митрополит дабробосански, служио је свету Литургију пређеосвећених дарова у храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима, Источно Ново Сарајево.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Јадран Даниловић, Илија Чупић и Вања Јовановић, јереј Младен Дробњак и ђакон  Будимир Гардовић. Том приликом, обављена је исповест свештенства и ђаконства архијерејских намесништава сарајевског и соколачко-паљанског.

Беседу о посту, молитви и покајању одржао је професор Богословије јереј Видак Вујадиновић. Трпезу љубави поводм одласка у пензију уприличио је досадашњи архијерејски намесник сарајевски протојереј-ставрофор Миомир Зекић. Митрополит је поздравио проту Миомира и захвалио му на активном свештеничком служењу, а посебно на обављању дужности архијерејског намесника сарајевско, пожелевши му срећну мировину. У наставку обраћања Митрополит је поздравио новопостављене архијерејске намеснике сарајевског протојереја-ставрофора Јадрана Даниловића и соколачко-паљанског протојереја-ставрофора Илију Чупића и пожелио им успешан рад и добру сарадњу.

Извор: Митрополија дабробосанска




Нема коментара:

Постави коментар