11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 22. март 2018.

ТРГОВАЦ ОРГАНИМА: Србија продаје „срце“, а сутра ће и „душу“!


Како рече Матија Бећковић, Србија продаје своје „срце“ за магарећу клупу Европске уније! После тога, на ред ће доћи „душа“ – Србија ће морати да се одрекне своје љубави према Русији, јер ЕУ има јединствену спољну политику

Пише: Донко Ракочевић

Шпански премијер Маријано Рахој неће присуствовати самиту Европска унија – Западни Балкан идућег мјесеца, јер не жели да се слика са тзв. косовским ,,предсједником’’ Хашимом Тачијем, пренијели су медији ових дана. Напомиње се да бескомпромисни Рахој сматра да је Косово Србија и да криминалац и терориста-сепаратиста Тачи нема шта да тражи на ЕУ самиту.

Ето тако, шпански премијер неће за заједнички сто са терористом Тачијем, а предсједник Србије једва чека тако нешто. Већ сјутра (петак) оствариће му се жеља, на преговорима у Бриселу, а ако је вјеровати Вуку Јеремићу, Вучић и Тачи су се састајали и прошле седмице, тајно, на вечери у једном ресторану у Паризу.

Очигледно се договарају последњи детаљи споразума Београда и Приштине, а све говори да ће се Тачи обавезати да до краја спроведе Бриселски споразум, односно да дозволи формирање Заједнице српских општина на сјеверу Косова, док ће, с друге стране, Вучић потписати да Србија неће правити сметње за пријем Косова у ОУН, можда за почетак као посматрача (што је идеја Ангеле Меркел), али и то ће омогућити Тачијевој држави пријем у важне међународне организације, попут Интерпола и УНЕСКО.

Остаје нејасно зашто се Вучићу толико жури? Једино рационално објашњење је да жели да што прије са дневног реда скине питање граница, што је један од кључних услова за даље напредовање ка Европској унији. То је најбоље, у свом стилу, дефинисао Матија Бећковић: „Продаја Косова и Метохије, то је трговина органима. Али, сад органима тргује Србија. Продаје своје срце за магарећу клупу Европске уније!“

После тога, на ред ће доћи „душа“ – Србија ће морати да се одрекне своје љубави према Русији! Јер, Европска унија има јединствену спољну политику, и неће дозволити ником, па ни Србији, да има другачији однос према Русији. То видимо добро на примјеру Црне Горе. С обзиром да се односи европских земаља и Русије све више заоштравају, можемо само замислити каква искушења наредних година чекају Србију. Но, то је цијена европског пута. Превисока, све да је у Бриселу чека катедра, а не магарећа клупа.

Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар