11111111111111

Претражи овај блог

петак, 30. март 2018.

ЕКСКЛУЗИВНО: ПРОНАЂЕН ГЕЈЗИР У СРПСКОЈ СВЕТИЊИ: Коначно решен проблем водоснабдевања у Пећкој Патријаршији (ВИДЕО)


После вишегодишњих проблема због саботаже локалних власти: Тим стручњака пронашао жилу воде у манастирском поседу где се појавио гејзир висине од шест метара.

ПЕЋ - Тим стручњака ангажован од стране Канцеларије за КиМ пронашао је данас подземну жилу воде у Пећкој Патријаршији. По речима Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ, ова светиња се годинама суочава са проблемом водоснабдевања, јер су локалне власти редовно манастиру искључивале воду.

- Решавањем питања водоснабдевања у Пећкој Патријаршији настављамо нашу борбу за останак и опстанак на Ким - изјавио је директор Ђурић за “Новости” док Душан Јововић помоћник директора Канцеларије за КиМ појашњава да је жила са водом пронађена на поседу манастира и да се на том месту појавио гејзервисине од шест метара. 

- Проналазак воде је спас за сестринство јер Пећка Патријаршија последњих 20 година мучи муку са водоснабдевањем, пошто им локалне власти редовно уводе рекструкцију када им се прохте иако надомак манастира притиче река Бистрица - појашњава Јововић за наш лист напомињући да је потрага решавањем водоснабдевање Пећке Патријаршије само једна у низу пројеката које Канцеларија за КиМ спроводи у овој али и осталим светињама на Космету.




Извор: Вечерње новости

1 коментар: