11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 13. март 2018.

Крстопоклона недеља у манастиру Косијереву

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије служио је 11. марта 2018. године свету архијерејску Литургију у манастиру Косијерево у Петровићима код Никшића.

-Када постимо ми гледамо на Господа Који је постио четрдесет дана и ноћи ништа не једући. Постом својим и молитвом, у људској природи, побиједио је сатанска искушења и сатро сву силу вражју. Гледајмо на Његов Крст, на страдања која је примио ради нас и ради нашег спасења. Ради наших грехова пролио је Господ своју живоносну крв на Крсту. Такву љубав као што је Господ показао према роду људском нико није могао показати. Његова љубав је неупоредива, безгранична, неизмјерна и Он нас све љуби - то је посвједочио својим Крстом, поручио је владика Јоаникије и закључио:

-Зато, у току ових дана, припремајући се за улазак у ону последњу недјељу која је посвећена Страдању Христовом и Његовом Крсту, ми се молимо Господу да нас Господ удостоји да се достојно поклонимо Његовом Крсту Часном, Његовим страдањима, Његовој искупитељној смрти да бисмо се, на такав начин, удостојили да видимо славу Његовог Васкрсења и да постанемо причасници Његове вјечне славе и Његовог Васкрсења.

Извор: Епархиај будимљанско-никшићка




Нема коментара:

Постави коментар