11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 20. фебруар 2018.

Бокељи Светом Спиридону

У Недељу сиропусну 2018. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, Црквена општина Светог Спиридона из Трста угостила је  чланове Црквене општине топаљско-херцегновске и представнике општине Херцег Нови.

Повод сусрета је успостављање боље сарадње и подршка тршћанске Црквене општине у организовању великог јубилеја, 300 година Топаљске комунитади, која ће бити прослављена у Херцег Новом на Спасовдан 2018. године.

Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, архијерејски намесник херцегновски, уз саслуживање протојереја-ставрофора Николе Тодоровића, проте Владана Пантелића, ђакона Зорана, свештенослужитеља из Херцег Новог, и протојереја-ставрофора Рашка Радовића, старешине храма Светог Сипридона Чудотворца. Благољепију је допринео хор Свети Сава из Херцег Новог, којим је дириговала маестро Сања Радовић.

По завршетку службе, одржана је свечана академија током које су присутни уживали у наступу хора Свети Сава и програму који су за ову прилику припремила деца са веронауке. Велику пажњу изавао је наступ Милоша Богдановића, дечака из Херцег Новог, који је одржао здравицу Светом Сави.

У име свих Новљана, домаћине је поздравио председник општине Херцег Нови г. Стеван Катић, који је указао на историјску везу између Срба из Трста и Херцег Новог, поменувши само неке од многих породица из Херцег Новог и Боке Которске који су, заједно са Србима из Херцеговине, дали значајан допринос у оснивању Црквене општине Светог Спиридона чудотворца у Трсту и изградњи Трста.

Отац Рашко је овом приликом пожелео гостима срдачну добродошлицу и позвао све на послужење, а затим је дружење настављено уз духовне и народне песме из Старе Србије.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска




Нема коментара:

Постави коментар