11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 19. септембар 2017.

Снажан земљотрес погодио Мексико, 42 особе погинуле (ВИДЕО)

Најмање 42 особе су погинуле у земљотресу јачине 7,1 јединице Рихтерове скале у Мексику. Зграде у престоници Мексико Ситију су се тресле, а хиљаде људи су евакуисане. Локални медији наводе да има и заробљених у више зграда у којима је избио пожар.

22.45 – Најмање 42 особе су страдале у земљотресу, саопштио је на Твитеру гувернер мексичке државе Морелос Грасо Рамирез.

Земљотрес јачине 7,1 јединице Рихтерове скале изазвао је урушавање зграда и панику међу 20 милиона становника престонице Мексико Ситија.

Амерички Геолошки институт саопштио је да је земљотрес био јачине 7,1 јединице Рихтерове скале, док је Мексички сеизмолошки институт измерио 6,8 јединица.

Званичник службе цивилне заштите рекао је за једну локалну телевизијску станицу да има заробљених људи у више зграда, у којима је после земљотреса избио пожар.

Градоначелник Мексико Ситија, у коме се у значајној мери осетио земљотрес, изјавио је да је око 20 зграда оштећено.

Гувернер Пуебле навео је на Твитеру да има оштећених зграда у близини града Чолула, међу којима и урушених црквених стубова, наводи АП.

Аеродром у Мексико Ситију тренутно није у функцији.

Епицентар земљотреса се налазио на осам километара југоисточно од града Атенсинго, у држави Пуебла на дубини од 51 километар, наводи се у саопштењу америчког Геолошког института.

Земљотрес се догодио након масовне вежбе за случај потреса одржане на 32. годишњицу земљотреса у ком је страдало 10.000 особа.

Раније овог месеца Мексико је погодио земљотрес јачине 8,1 јединице Рихтерове скале. Тада је страдало најмање 90 особа.

Снимак урушавања зграде након земљотреса (извор: Твитер/@Barro_oficial)

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар