11111111111111

Претражи овај блог

петак, 14. јул 2017.

Славa храма Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 12. јула 2017. године свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

Саслуживали су архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, архимандрит Георгије из манастира Венчац, протојереји-ставрофори Милан Пајкановић, Драгомир Кеџић, Ранко Ђураш, Милија Живанчевић, протојереји Љубиша Ђураш и Милован Ранковић, протонамесници Слободан Раковић и Александар Миловановић, јереј Милош Мијатовић и ђакон Немања Искић.

Свету Литургију прелепим појањем улепшали су чланови хора „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца.

Након прочитаног одломка из светог Јеванђеља присутним верницима се обратио Епископ шумадијски г. Јован: -Бог послао човека у овај свет да сведочи Христа својим животом, а баш тај пример нам најбоље осликавају Свети апостоли својим животом. Црква не истиче и не велича само Свете апостоле Петра и Павла, већ и све друге апостоле, али истиче посебно њихову ревност у ширењу хришћанства. Њихови животи, путеви којим су ходили и темпераменти су у потпуности различити, али оно шта их спаја и шта их објадињава јесте баш њихова вера. Плодови њиховог рада и труда су данас умножени, јер да није било апостола не би данас постојало толико хришћана у свету. Иако су по свему различити, они нама ипак дају једну заједничку слику и поуку, а та поука јесте да после било ког пада, следи покајање и устајање.

Преосвећени Владика је, по заамвонеој молитви, заједно са вернима учинио опход око храма, а потом је преломио славске колаче домаћинима славе породицама Сујковић и Пешић. У порти храма чланови КУД „Електропорцелан“ извели си сплет игара и тиме улепшали ову прославу. У црквеној сали је уприличена трпеза љубави на којој су домаћини славе угостили свештенство и своје госте.

Извор: Епархија шумадијска




Нема коментара:

Постави коментар