11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 20. јун 2017.

Стручни семинар за вероучитеље Епархије жичке

Са благословом Епископа жичког г. Јустина, у манастиру Студеници 17. јуна 2017. године за вероучитеље Епархије жичке одржан је акредитовани стручни семинар под називом „Интегративни приступ у верској настави“.

Аутори и реализатори програма су доц. др Владан Таталовић (катедра за Свето писмо Новог завета - Православни богословски факултет у Београду), доц. др Србољуб Убипариповић (катедра за литургику - Православни богословски факултет у Београду) и Снежана Павловић, дипломирани андрагог, саветник у предшколском и основном образовању и саветник за верску наставу у школи. Циљ семинара је јачање капацитета и професионалних компетенција наставника.

Сабрање је почело јутарњом молитвом и светом Литургијом. Након Литургије и послужења које је гостима подарило манастирско братство, семинар је почео са радом.

Прво предавање је одржао доц. др Србољуб Убипариповић на тему „Богослужење као покретач креативности и иновације“. Тема открива креативни и иновативни приступ који сам процес учења види као облик богослужења. Савремена технологија у припреми и реализацији наставе омогућава боље разумевање уметности и стваралачких процеса који доприносе духовном и културном развоју друштва.

Уследио је  кратки предах, где су вероучитељи имали прилику да добију благослов и чујемо поуку реч од архимандрита Тихона, игумана свете обитељи студеничке.

У наставку гђа Снежана Павловић је реализовала предавање на тему „Интегративна настава и међупредметне компетенције ученика“. Тема је представила значај и важност примене интегративног приступа у курикулуму кроз повезивање различитих активности и садржаја. Међупредметне компетенције се огледају у комбиновању знања, вештина и ставова који омогућавају интеграцију у различите социјалне контексте и мреже, укључујући и оне које сада не познајемо. Ово предавање је својим присуством увеличао и отац Тихон.

Након предавања уприличен је и заједнички  ручак где се гостима обратио отац Новица Благојевић, координатор за верску наставу у Епархији жичкој. Потом су верочитељима подељене епархијске похвалнице за децу.

Јелена Драгојловић, вероучитељ у Ушћу и Студеници

Извор: Епархија жичка




Нема коментара:

Постави коментар