11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 6. децембар 2016.

Слава Ваведењског манастира у Сремским Карловцима

Манастир Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима прославио је свечано своју славу, први пут након што је ова светиња, у народу позната и под називом Горња црква, одлуком Епископа сремског г. Василија постала манастир.

Славље је почело у суботу увече, када је у овој обитељи празнично вечерње богослужење предводио Преосвештени Епископ сремски г. Василије уз саслужење крстоносног протојереја Бранислава Поповића, протојереја Миленка Поповића и Јована Милановића, јереја Саве Мишановића и протођакона Љубомира Лукића и Слободана Вујасиновића. Својим појањем службу су украсили ученици трећег разреда Карловачке богословије, предвођени професором појања Јованом Стојановићем.

У недељу ујутру служено је празнично јутрење, а у наставку света Литургија којом је началствовао настојатељ манастира, протосинђел др Клеопа Стефановић, уз саслужење крстоносних протојереја Душана Колунџића и Јована Петковића, јереја Душка Масларића и протођакона Љубомира Лукића. Мноштво сабраног народа уживало је у милозвучном појању хора Карловачке богословије.

На крају свете Литургије, игуман манастира обратио се присутним верницима, заблагодаривши оцима који су му саслуживали и благочестивом народу који су сабрао на овај дан у ваведењској обитељи и који многоструко помаже васпостављање овог манастира.

Извор: Епархија сремска




Нема коментара:

Постави коментар